EN HU
⇦ FŐOLDAL

MÉRÉS

Egy ember megismerése (harmonikusan fejlődik-e az adott oktatási intézményben, helytáll-e az aktuális munkakörben, milyen területen szükséges a képzése, milyen erősségeire építhetünk) hosszú folyamat. Megfigyelni a viselkedését, reakcióit a különböző hatásokra, időt és energiát igényel. Ezek hiányában a személyiségjellemzők és a kompetenciák széleskörű feltérképezése segíthet a gyors és helyes döntéseket meghozatalában. Az oktatás, képzés, fejlesztés és kiválasztás területén egyaránt a személyiségjellemzők és a kompetenciák mérése lehet a legbiztosabb kiindulási pont.

A PractiSolution mérései a következő területekre terjednek ki, amelyekre egyben a beválás összetevőiként is tekinthetünk:
A mérések minden esetben objektív mérőeszközökkel valósulnak meg. A vizsgált kompetenciák és a hozzájuk kapcsolódó tesztfeladatok köre folyamatosan bővül a kutatás-fejlesztési tevékenységünknek köszönhetően.

A PractiSolution mérései két jól elkülöníthető metódust követnek. Beszélhetünk online és a célhardveres mérésekről. Mindkét módszer közös jellemzője, hogy automatizált, objektív, igényre szabható.

Az online mérések bárhonnan elérhetők, csak számítógép és internet hozzáférés szükséges hozzá. Legnagyobb előnyük, hogy tömeges vizsgálatot tesznek lehetővé és időablakos vagy szabadidősávos módon is kitölthetők. A keretrendszer sajátosságai megengedik, hogy a tartalom, előre egyeztetett formában, tetszőlegesen bővíthető legyen a tantárgyi vagy szakmai tudás mérése érdekében.

A célhardveres mérés, a saját fejlesztésű eszközparkkal, 20 fő egyidejű mérésére alkalmas. A szenzoros és motoros képességek vizsgálata a kifejezetten erre a feladatra kialakított eszközökön történik. A manuális eszközök eleinte a gyártó-és összeszerelő üzemek munkavállalóinak fejlesztésére jöttek létre. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a mérések során is hatékonyan használhatók, illetve egyéb munkakörökben dolgozók vizsgálatára is alkalmasak.

MÉRŐESZKÖZEINK

GYAKORLÓÁLLOMÁS

Érintőképernyő, joystick, gombok és forgáskódolók segítségével végezhető tesztekhez használatos kompakt eszköz, folyamatosan változtatható és bővíthető tesztsorokkal.

MIKRO TELETÁLCA

Elektronikai összeköttetések megvalósításával készíti fel a résztvevőt a finom áramkörök szerelésére.

KÉTKÉZLÁB

Valamelyik gombot vagy pedált kell lenyomni a kijelzőn véletlenszerű időközönként felvillanó végtagoknak megfelelően.

EGYÉRINTŐ

Az eszköz a start és a cél közt eltelt időt méri, illetve a teszt alatt történt pályaérintéseket hibapontként továbbítja.

CSAVAROS TELETÁLCA

Különböző csavarokat különböző szerszámokkal kell, egy véletlenszerű minta szerint, időre betekerni egy csavarágyba.

A CÉLHARDVERES MÉRÉS

OLDALTÉRKÉP

Főoldal

Mire és hol megoldás a Practisolution?

Általános iskola Középiskola Munkahely Felnőttképzés

Mire képes a Practisolution módszertana?

Mérés Értékelés Elemzés Képzés

KAPCSOLAT

Csapatunk Keress minket